Hírek

Keresés

 

Mit tegyünk, ha az Atomic Email Hunter kevés e-mail címet gyűjt kulcsszó alapján?

Mit tegyünk, ha az Atomic Email Hunter kevés e-mail címet gyűjt kulcsszó alapján?

2016-06-11
Néha az Atomic Email Hunterrel való keresésnél kevés e-mail cím kerül a listába. Ebben az esetben a program hatékonyabb működéséhez a haladó beállításokat kell használni.

Néha az Atomic Email Hunterrel való keresésnél kevés e-mail cím kerül a listába. Ebben az esetben a program hatékonyabb működéséhez a haladó beállításokat kell használni.

Néhány módszer a keresési eredmények javításához és a keresési idő csökkentésére:

Domének kihagyása

Bizonyára egyetért abban, hogy nem kifizetődő olyan domének oldalain keresni, ha a program nem talál e-mail címet 50 vagy még több oldal átnézése után. Ez csak a program erőforrásait és az időt pazarolja.

Ezért van az Atomic Email Hunterben lehetőség arra, hogy a gyenge doméneket kihagyja. Ez az opció alaphelyzetben nem aktív, a felhasználónak kell bekapcsolnia. A Beállítások/Általános beállítások/Speciális menüpontban jelöljük be A teljes domén kihagyása, ha nincs elem x oldalon opciót, és adja meg, hogy hány oldal átvizsgálása után adja fel a további keresést.

Rejtett e-mailek kihagyása

Ez egy elég fontos lehetősége a programnak, mert ezek e-mail csapdáknak vannak elhelyezve. Ha ilyenekre e-mailt küldünk, a feladó e-mail címünk azonnal feketelistára kerül.

A rejtett e-maileket egy <div style=’visibility: hidden;’>EMAIL</div> címkék közé helyezik el, és az Atomic Email Hunter ezt fel tudja ismerni és ki tudja hagyni a bennük lévő e-maileket.

Ez az opció nem aktív alaphelyzetben, de ajánlatos bekapcsolni, hogy ne váljunk azonnal spammerré. A Beállítások/Általános beállítások/Speciális menüpontban jelöljük be a Rejtett e-mailek kihagyása opciót, így az Atomic Email Hunter detektálja és kihagyja a html forrásban található rejtett címeket.

A keresés korlátozása

Ha nem adunk meg keresési korlátot az Atomic Email Hunternek, akkor a teljes URL-t átvizsgálja és az összes aldoménját.

De ha például az aranyoldalak.hu-ról szeretnénk e-maileket gyűjteni, akkor valószínű nem kapunk nagyszámú e-mail címünk. De tudhatjuk, hogy a cégekhez megadnak honlapokat is, amin már szerepelni fognak e-mail címek. Ebben az esetben jelöljük be az Atomic Email Hunterben állítsa be az „Összes link” opciót, hogy gyűjtsön e-mailt az aranyoldalak.hu-ról és a külső linkekről is. Hogy ne távolodjunk el nagyon az aranyoldalak.hu-tól, állítsa be a „Ne látogasson több mint x oldalt ugyanazon a honlapon”, és állítsuk be 1 és 3 között.

JavaScript

Az Atomic Email Hunter html kóddal működik együtt, és közvetlenül a html kódokból gyűjti az e-mail címeket, és nem a szövegből, ami a honlapon jelenik meg a böngészőben.

Az Atomic Email Hunter kihagyhat olyan e-mail címeket, amelyeket a webprogramozó JavaScripttel rejtett el. A program alaphelyzetben nem dolgozza fel a JavaScripteket, és így nem találja meg az így kódolt e-maileket. Például a me@example.com és a myCCaddress@example.com a következő JavaScript kóddal vannak elrejtve

function sendMail() {
var link = “mailto:me@example.com”
+ “?cc=myCCaddress@example.com”
+ “&subject=” + escape(“Ez a Tárgy”)
+ “&body=” + escape(document.getElementById(‘myText’).value)
; window.location.href = link;
}

A honlapon nem lehet látni és felismerni a JavaScriptet, mert ez egy programnyelv. Ezt csak html szerkesztőben láthatjuk (oldal forrása).

Ahhoz, hogy az Atomic Email Hunter képes legyen a JavaScriptek feldolgozására, aktiválnia kell ezt az opciót a Beállítások/Általános beállítások/Speciális menüpontban: JavaScript vizsgálata. Most már ezeket a címeket is felismeri, de bizonyosodjunk meg róla, hogy tényleg szükség van-e rá, mert jelentősen lecsökkentheti a működési sebességét.