Hírek

Keresés

 

Az IP-cím bemelegítése az e-mail kampányhoz, hogy elkerülje az internetszolgáltatók blokkolását

Az IP-cím bemelegítése az e-mail kampányhoz, hogy elkerülje az internetszolgáltatók blokkolását

2014-07-15
Ha e-maileket küld egy új vagy régóta nem használt IP-címről, a hirtelen változások az elküldött e-mailek számában negatívan befolyásolhatja az IP megítélését az internetszolgáltatóknál (blokkolni fogják az IP-címet). Ezt elkerülendő az IP-címet fokozatosan be kell melegíteni egy adott időszak alatt,
Ha e-maileket küld egy új vagy régóta nem használt IP-címről, a hirtelen változások az elküldött e-mailek számában negatívan befolyásolhatja az IP megítélését az internetszolgáltatóknál (blokkolni fogják az IP-címet). Ezt elkerülendő az IP-címet fokozatosan be kell melegíteni egy adott időszak alatt, hogy az internetszolgáltatókkal (IPS) jó kapcsolatot tartson fent, hogy bizonyítsa, az IP-cím egy szabályos e-mail küldő. A megfelelően bemelegített IP cím egy igen fontos lépés ahhoz, hogy növelje az IP-cím elismertségét az e-mailek küldését illetően, és ezzel növelje a kézbesítés hatékonyságát.

Hogyan melegítheti be az IP-címét?

  1. Bizonyosodjon meg arról, hogy a DNS SPF rekordja naprakész, ha a levelező IP-címe megváltozott.
  2. Csak a legjobb, legaktívabb címekre kezdje el kiküldeni a leveleket. Ha magas kézbesítési aránya van a bevezető kampánynál, az segít az IP elismertetésében.
  3. Ossza fel a kezdő levelezési listát legalább négy csoportra, amelyek egyenként maximum 10000 címzettet tartalmazzon. Csak egy csoportnak postázzon naponta. Ha több mint 40000 címzettje van, több napra ossza szét a listát.
  4. Figyelje a visszapattanási arányt, és állítsa le a levelek küldését, ha az első vagy második csoport visszapattanási aránya eléri a 10%-ot. Ez egy figyelmeztető jel, hogy a levelezési listája karbantartást igényel. Az e-mail címek ellenőrzését az Atomic Mail Verifier programmal végezheti el. Tisztítsa meg a listát a rossz e-mailektől, és fejezze be a még megmaradt csoportoknak a postázást.
  5. Az IP-cím kezdeti bemelegítése után óvatosan megduplázhatja a napi adagot heti növeléssel. Ha az első héten például 10 ezret küldött ki naponta, a második héten küldhet 12500-at, a harmadikon 15000-et, a negyediken 17500-at, majd az ötödiken 20000-et.
  6. Próbálja meg a levelezőlistáját csoportokra bontva tartani. Öt munkanap van egy héten, és tanácsos mindegyiket kihasználni. Ha minden nap egyenletesen küld leveleket az elfogadhatóbb az IPS-ek részéről, mintha egy napon küldi ki az egészet, és a többi napon semmit.
  7. Nem tanácsos egy hónap alatt több mint kétszeresére növelni a postázások számát egy aktív IP-címről.
  8. Ha a levélküldési kampányai nem gyakoriak, pl. csak egy kampánya van havonta, ne küldjön 10000 levélnél többet naponta.