Hírek

Keresés

 

Linkek a honlapunkhoz

Linkek a honlapunkhoz

04-11-2011
Sokat segíthet a honlapunk előrelépéséhez a keresőmotorok listájában, ha jó linkek mutatnak más honlapokról a sajátunkra.

A más honlapokról a miénkre mutató linkek még mindig a legfontosabb rangsoroló faktorok egyike, amiket a keresőmotorok figyelembe vesznek a keresés eredményének megállapításánál. Ezenkívül a honlapra mutató linkek az egyetlen olyan tényező, amit az oldal rangsorolásnál (PageRank) figyelembe vesznek (nem azonos azzal, ami a honlap rangsora a Google-ban)!

Az oldalunkra mutató linkek a legértékesebb - és valószínűleg a legkönnyebb útja annak -, hogy javítsunk a SEO-nkon.

Nincs közvetlen lehetőségünk arra, hogy más honlapok a miénkre mutasson (nem úgy, mint a cím és más weboldal tartalmak esetében). Hogyan tehetünk szert ilyen bűvös linkekre?
- olyan tartalma legyen, amelyet érdemes "belinkelnie" másoknak, tehát AKARJÁK a linket.
- lehet kérni. Lépjen kapcsolatba az egyes honlapok tulajdonosaival. Adjon jó okot arra, hogy a honlapjára mutasson egy link az övéről, például egy blog post, ami segíthet a másik oldal látogatóinak.
- keresse fel azokat az oldalakat, amelyek ugyan megemlítik az Ön oldalát, de nincs link megadva vagy csak egy nem annyira értékes "Kattintson ide" vagy az Ön weboldalának a címe linken keresztül.
- Sajtóközleményben adjon meg kulcsszavakat és linkeket, majd töltse fel sajtó oldalakra. Ezeket majd többször publikálni fogják, benne a linkkel. (Tipp: bizonyosodjon meg, hogy DoFollow (és nem NoFollow) linkeket kap, valamint a horgony szövegéről.


Amit célszerű elkerülni:
- fizetni a linkekért vagy linkelni "csúnya" oldalakról, mert a Google ezeket bünteti.
- a minőség fontosabb, mint a mennyiség. Néhány jó link a népszerű, releváns oldalakról sokkal többet érhet, mint sok, véletlenszerűen kiválasztott oldalról mutató link.
- linkcsere, link-kerék és hasonlók. Kis nyereséget nyújt, de veszélyes lehet.
- általános vagy spam gyanús bejegyzéseket hagyni a blogban. A blogban lélvő linkek amúgy is általában NoFollow típusúak, így azok nem segítenek a SEO-n. De tartalmas kommentek jót tehetnek a honlap imázsának.