Hírek

Keresés

 

Hogy minél tovább tarthassuk életben a számítógépünket, adatainkat...

Hogy minél tovább tarthassuk életben a számítógépünket, adatainkat...

2011-05-07
Hogyan lehet optimalizálni a számítógép működését, megakadályozni, hogy lelassuljon, összeomoljon, lefagyjon? II. rész

3. Végezzen biztonsági mentést az adatiról rendszeresen. A biztonsági mentés segít visszaállítani az adatokat, fájlokat, fotókat, zenét, alkalmazásokat, amennyiben a meghajtó meghibásodik. Tehát nem azt mondjuk, hogy "ha meghibásodik a meghajtó, akkor...". Higgyen nekünk: ez be FOG következni. A biztonsági mentést végezheti manuálisan vagy automatikus háttérmentést végző szoftvert.

4. Kezelje óvatosan a számítógépet. Ha bármilyen oknál fogva meg kell mozdítania a számítógépet (még ha csak az asztalon akarja áttenni egyik helyről a másikra), bizonyosodjon meg, hogy a gép ki van kapcsolva, és nem csatlakozik az elektromos hálózathoz.

5. Hagyja a számítógépet bekapcsolva. Hideg állapotról beindítani a számítógépet minden nap megterhelő a rendszer elemeinek. Ha nem akarja, hogy a számítógépe folyton menjen, használja a hibernálási funkciót, mintsem a teljes leállást. Ebben az esetben viszont mindenképpen szükség van egy szünetmentes tápegységre is, mert ha hibernált állapotban áramszünet éri a számítógépet, tönkremehet. Miután a lassú számítógépét a PC Tune-Up™ segítségével kijavította és a teljesítményét megnövelte, a számítógépet bekapcsolva hagyva nagymértékben segíti a rendszert megfelelő kondícióban tartani.